Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
Αλάτι
Αλεύρι
Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Κόβετε τα πλοκάμια σε
δυο-τρία κομμάτια και το σώμα σε ροδέλες και τα βάζετε σε σουρωτήρι να
στραγγίσουν. Τα αλατίζετε και τ’ αλευρώνετε καλά. Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι
αρκετό λάδι. Όταν κάψει καλά, ρίχνετε μέσα μερικά καλαμαράκια. Τα τηγανίζετε σε
δυνατή φωτιά μέχρι να ξανθύνουν. Για να είναι μαλακά τα καλαμαράκια και να
έχουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα, πρέπει να τηγανιστούν σε καυτό και μπόλικο λάδι
και σε δυνατή φωτιά. Το αργό τηγάνισμα και το λίγο λάδι τα σκληραίνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου