Υλικά
200 γρ φύλλο σφολιάτας
200 γρ φύλλο σφολιάτας
250 γρ ανθότυρο
2 κ σ γιαούρτι
1 αυγό
2-3 κ σ ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάτε το ανθότυρο με την ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανοίγετε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια με το ειδικό εργαλείο ή με κουπ-πατ. Βάζετε σε κάθε τετραγωνάκι μια κουταλιά από την γέμιση. Υγραίνετε γύρω- γύρω τις άκρες με νερό, διπλώνετε και πατάτε με πιρούνι για να κλείσουν. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Βάζετε τα μελοπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και περιχύνετε με μέλι
Χτυπάτε το ανθότυρο με την ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανοίγετε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια με το ειδικό εργαλείο ή με κουπ-πατ. Βάζετε σε κάθε τετραγωνάκι μια κουταλιά από την γέμιση. Υγραίνετε γύρω- γύρω τις άκρες με νερό, διπλώνετε και πατάτε με πιρούνι για να κλείσουν. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Βάζετε τα μελοπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και περιχύνετε με μέλι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου