Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Κοτόπουλο γλυκόξινο με μανιτάρια

Μια συνταγή με ασιατική νότα προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα 

Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
250 γρ μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια
2 κ σ ελαιόλαδο
2 κ σ βούτυρο
½ κούπα μηλόξυδο
1 κ γ μέλι
1 κλαράκι δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μπουτάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζετε σ’ ένα ταψί. Διαλύετε το μέλι στο μηλόξυδο και περιχύνετε τα κοτοπουλάκια. Αλατοπιπερώνετε βάζετε το δεντρολίβανο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε 2 κ σ νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά. Σερβίρετε μαζί με τα κοτοπουλάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου