Μια σούπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, νόστιμη και
υγιεινή, όπου θα αξιοποιήσετε όσα λαχανικά σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο.
Υλικά
Υλικά
Καρώτα, πατάτες, πράσα, κρεμμύδια, σέλινο, μαρούλι, σπανάκι,
κολοκύθι, λάχανο και ότι άλλο λαχανικό θέλετε, 2 κ σ βούτυρο, 4 κούπες ζωμό
κρέατος, 2 κούπες γάλα, 3 κ σ αλεύρι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα
λαχανικά. Τα σοτάρετε στο βούτυρο, εκτός από τις πατάτες. Προσθέτετε τον ζωμό
κρέατος, τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε
και τα αφήνετε να βράσουν για 20-25 λεπτά. Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
Τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε το γάλα με το
αλεύρι. Το προσθέτετε κι αυτό στην κατσαρόλα και βράζετε για 5-6 λεπτά.
Σερβίρετε την σούπα με σκορδόψωμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου