Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ημέρα Αυγού

Τιμώντας την σημερινή ημέρα, σπάμε… αυγά και φτιάχνουμε μια ομελέτα γεμιστή
Υλικά
2-3 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος) σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κ σ γάλα,  2 κ.σ  τριμμένο τυρί, 2 κ σ ελαιόλαδο, 1 κούπα λαχανικά (ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά) σε κυβάκια, 2 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κ σ μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι 
Εκτέλεση
Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τ’ αυγά, το γάλα, το τυρί, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Όταν κάψει χαμηλώνετε την φωτιά και ρίχνετε το μίγμα των αυγών. Γέρνοντας ελαφρά το τηγάνι αφήνετε να κυλήσει το μίγμα μέχρι τις άκρες. Με σπάτουλα ανασηκώνετε τις άκρες της ομελέτας. Αφήνετε να πήξουν και να ψηθούν τ’ αυγά από την μια πλευρά και με την σπάτουλα προσεκτικά αναποδογυρίζετε για να ψηθεί η ομελέτα και από την άλλη πλευρά. Αν δεν μπορείτε να την αναποδογυρίσετε με την σπάτουλα, την μεταφέρετε σε ένα πιάτο και μετά την αναποδογυρίσετε στο τηγάνι. Αφήνετε να ψηθεί 2-3 λεπτά κι από την άλλη πλευρά και την βγάζετε σε πιάτο. Αλείφετε με την μουστάρδα, απλώνετε τα λαχανικά στην μια άκρη και γυρίζετε την άλλη άκρη και καλύπτετε τα λαχανικά. Καλή όρεξη!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου