Η όψη του ψωμιού, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά πρέπει να
συμβαδίζει με τον τύπο του ψωμιού. Το πολυτελείας είναι λευκό, το χωριάτικο και
το καλαμποκίσιο κίτρινα και το ολικής άλεσης σκουρόχρωμο. Τα πολύ έντονα
χρώματα πρέπει να μας προβληματίζουν, καθώς μπορεί να έχουν προστεθεί
χρωστικές. Στην ψίχα του ψωμιού πρέπει να διακρίνονται μικρές τρυπίτσες, σημάδι
ότι έχει ψηθεί σωστά. Το καλό ψωμί, έχει εκείνη την ιδιαίτερη μυρωδιά και τα
αρώματα του φρεσκοψημένου. Η γεύση του είναι ανάλογη με τον τύπο του ψωμιού που
έχουμε αγοράσει, όμως όλα πρέπει να είναι τραγανά και όχι λασπωμένα και να
έχουν την μυρωδιά και την γεύση του φρέσκου. Εάν πιεστεί εξωτερικά κάνει ένα
χαρακτηριστικό έντονο κρακ, ενώ έχει ελαστικότητα και επανέρχεται στην αρχική
του μορφή. Τέλος διατηρεί την εμφάνιση, την μυρωδιά και την γεύση και την
επόμενη μέρα, χωρίς να μπαγιατεύει πολύ γρήγορα, αν μάλιστα είναι φτιαγμένο με
προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί πολύ περισσότερες μέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου