Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ηλεκτρική κουζίνα

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία
- Στην ηλεκτρική κουζίνα φροντίστε τα μαγειρικά σκεύη να έχουν το ίδιο μέγεθος με τις εστίες, όχι μικρότερο, να είναι τα κατάλληλα με χονδρό πάτο, να εφαρμόζουν σωστά στις εστίες και το καπάκι τους να κλείνει καλά.
- Εξοικονομούμε ενέργεια αν μαγειρεύουμε γυρίζοντας τον διακόπτη στην χαμηλότερη «σκάλα» και κλείνουμε το μάτι ή τον φούρνο 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό. Η θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί είναι αρκετή για να βράσει το φαγητό.
- Δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε άσκοπα το καπάκι της κατσαρόλα ή την πόρτα του φούρνου, καθώς διακόπτουν το βράσιμο και κατεβάζουν την θερμοκρασία.
- Ακόμα εάν χρειάζεται νερό το φαγητό βάζουμε ζεστό για να μην κατεβαίνει η θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου