Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Burger χορτοφαγικό και ελληνικό

Παραλλάσσουμε λίγο το κλασσικό
καθώς το κάνουμε χορτοφαγικό
(αρκετό κρέας φάγαμε τις γιορτές)
και του δίνουμε περισσότερη γεύση και
νοστιμιά με προϊόντα ελληνικά


Υλικά
Για τα μπιφτέκια: 500 γρ. μανιτάρια, 1κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 αυγό, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κ σ ελαιόλαδο, ρίγανη, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
Για το χάμπουργκερ: 4 στρογγυλά ψωμάκια, 2 ντομάτες σε ροδέλες, 1 αγγούρι σε ροδέλες,  λεπτά κομμάτια φέτας ή ανθότυρο, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, φύλλα μαρουλιού ή ρόκας
Εκτέλεση:
Πλένετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβας τα στραγγίζετε καλά. Σε ένα μπολ βάζετε τα μανιτάρια, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και προσθέτετε αλεύρι ώστε να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Πλάθετε σε στρογγυλά επίπεδα μπιφτέκια. Ψήνετε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σερβίρισμα: Κόβετε τα ψωμάκια στην μέση, στρώνετε στην βάση τα φύλλα του μαρουλιού ή της ρόκας, βάζετε το μπιφτέκι, το τυρί, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Σκεπάζετε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου