Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τηγανιά με κρέατα, λουκάνικα και λαχανικά

Η Τσικνοπέμπτη είναι μια μέρα διασκέδασης, 
όπου παραδοσιακά τρώμε πολύ κρέας, κατά κάποιο 
τρόπο προετοιμαζόμενοι για την μεγάλη νηστεία του Πάσχα. 
Τηρώντας το έθιμο «Τσικνίζουμε» με μια παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά
1/2 κιλό χοιρινό,  ½ κιλό πανσέτα, 1 στήθος κοτόπουλο, 1-2 λουκάνικα χωριάτικα, ½ κούπα ελαιόλαδο, ½  κούπα κόκκινο κρασί, 1 κούπα κρεμμύδι σε φετάκια, 1 κούπα μανιτάρια σε φετάκια, 1 κούπα πιπεριές (κίτρινες, κόκκινες, πράσινες) σε ροδέλες,  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,  2 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Κόβετε τα κρέατα σε καρεδάκια, το λουκάνικο σε ροδέλες και τα διατηρείτε σε χωριστά μπολάκια. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ροδίζετε στο λάδι κατά σειρά την πανσέτα, το χοιρινό, και το κοτόπουλο. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί και  προσθέτετε τα λουκάνικα, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το σκόρδο, την μουστάρδα, την ρίγανη, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν.  Σερβίρετε ζεστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου