Εποχή του τρύγου, μπορούμε
εύκολα να βρούμε μούστο
και να φτιάξουμε μουσταλευριά,
ένα υγιεινό, παραδοσιακό, γλυκάκι,
με βελούδινη υφή και μυρωδάτη γεύση.
Υλικά
1 κιλό μούστος κομμένος, 1 ποτήρι αλεύρι ή νισεστέ, καρύδια,
ή αμύγδαλα ή σησάμι, κανέλα
Εκτέλεση
Βάζετε τα ¾ του μούστου σε μια κατσαρόλα για να βράσουν.
Αναμιγνύεται τον υπόλοιπο μούστο με το αλεύρι και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται
ο μούστος στην κατσαρόλα, ρίχνετε τον μούστο με το αλεύρι. Ανακατεύετε με
ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα. Σερβίρετε την μουσταλευριά
σε μπολάκια, πασπαλίζετε με καρύδια ή αμύγδαλα κομμένα και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου