Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Γαρίδες ψητές στον φούρνο

Επειδή οι γαρίδες είναι για τους μερακλήδες,
τις μαρινάρουμε και αντί να τις τηγανίσουμε,
απλώς τις ψήνουμε στον φούρνο, κάνοντας τες
και γευστικότερες, αλλά και χωρίς πολλά λιπαρά  

Υλικά
1 κιλό γαρίδες, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες, ξύσμα και χυμό από λεμόνι (ακέρωτο), μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά (προαιρετικά).
Με ένα μυτερό μαχαίρι βγάζετε το εντεράκι από την πλάτη τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν, το λάδι, την μουστάρδα, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τις γαρίδες. Σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο 1-2 ώρες να μαριναριστούν. Τις βάζετε σε ταψί  και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου