Παραδοσιακό γευστικό πιάτο,
κοκκινιστό αλλά και λεμονάτο
με μεγάλη θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες
Υλικά
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, 1 πράσο και 1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένα, 1 κούπα ρύζι, 1 κούπα λάδι, 2 κ σ πελτέ, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αν είναι φρέσκο το σπανάκι, το καθαρίζετε, το πλένετε, το στραγγίζετε
και το ψιλοκόβετε. Τσιγαρίζετε στο λάδι το πράσο και κρεμμύδι, ρίχνετε το
σπανάκι και το αφήνετε για λίγο να γιαχνιστεί. Προσθέτετε το ρύζι, τον πελτέ,
αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνετε να βράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι και να πιει τα υγρά.
Παραλλαγή
Αντί για κοκκινιστό μπορείτε να το κάνετε λεμονάτο αντικαθιστώντας
τον πελτέ με λεμόνι που το προσθέτετε στο τέλος του μαγειρέματος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου