Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Καλο…ομελέτα κι έρχεται

Ημέρα Αυγού σήμερα 
και τιμώντας την σπάμε…αυγά

Υλικά
2-3 αυγά ανάλογα το μέγεθος σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κ σ γάλα, 2 κ σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι,  διάφορα λαχανικά, μυρωδικά, τυριά ή αλλαντικά
Εκτέλεση
Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τ’ αυγά, το γάλα, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε να ενωθούν τα υλικά. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Όταν κάψει ρίχνετε το μίγμα των αυγών. Γέρνοντας ελαφρά το τηγάνι αφήνετε να κυλήσει το μίγμα μέχρι τις άκρες. Αφήνετε να πήξουν και να ψηθούν τ’ αυγά από την μια πλευρά και με σπάτουλα προσεκτικά αναποδογυρίζετε για να ψηθεί η ομελέτα και από την άλλη πλευρά. Αν δεν μπορείτε να την αναποδογυρίσετε με την σπάτουλα, την μεταφέρετε σε ένα πιάτο και μετά την αναποδογυρίσετε στο τηγάνι. Αφήνετε να ψηθεί 2-3 λεπτά κι από την άλλη πλευρά και την βγάζετε σε πιάτο. Απλώνετε τα υλικά της γέμισης που θέλετε στην μια άκρη της ομελέτας και γυρίζετε την άλλη άκρη να τα καλύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου