Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ψάρια τηγανητά και χόρτα γιαχνιστά

Τα ψάρια και τα χόρτα, εκτός του ότι αποτελούν το ταιριαστό γευστικό ζευγάρι, αποτελούν και το υγιεινό θρεπτικό ζευγάρι, καθώς περιέχουν ω3 και ω6 λιπαρά οξέα και ακόμα βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β6, C, Ε), σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυλικό οξύ. 

Υλικά
1 κιλό χόρτα (ραδίκια, αντίδια, ζοχούς κ ά), 1 κρεμμύδι, 1 πράσο και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κιλό ψάρια (γαύρος, μαρίδα, σαρδέλα),  ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση και σερβίρισμα
Καθαρίζετε πλένετε, αλατίζετε και τηγανίζετε τα ψάρια.
Καθαρίζετε τα χόρτα, τα πλένετε και τα κόβετε.  
Τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο.
Προσθέτετε τα χόρτα στραγγισμένα, το σκόρδο και γιαχνίζετε για λίγο. 
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε ψηθούν και να πιούν τα υγρά τους.  
Σερβίρετε σε πιατέλα με τα ψάρια, διακοσμώντας με φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου