Ένα οικονομικό,
γρήγορο, νόστιμο,
απλό και πολύ θρεπτικό φαγητό
λόγω του σταριού και του
γάλακτος
που περιέχει και με χαμηλές κιόλας θερμίδες
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες, 3-4 κ σ ελαιόλαδο, 1 ½ κούπα
τραχανά, 1 κ σ πελτέ, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο με νερό ίσα να το
σκεπάζει.
Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζετε, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε
την φωτιά και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε σε πιατέλα και το ξεκοκαλίζετε.
Βγάζετε από τον
ζωμό τυχόν κόκαλα και προσθέτετε το λάδι,
τον πελτέ, τον τραγανά, χλιαρό νερό αν
χρειάζεται και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει, ενώ ανακατεύετε με ξύλινη
κουτάλα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο κι αφήνετε
να χυλώσει.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου