Η σαρδέλα είναι ένα μικρό ψαράκι με χαμηλή τιμή αγοράς με
μεγάλη όμως διατροφική αξία καθώς είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά. Φιλετάροντας τες
τις κάνετε πιο ελκυστικές και εύγευστες για τα παιδιά, που συνήθως δεν τους
αρέσουν τα ψάρια γιατί έχουν κόκαλα.
Υλικά
½ κιλό μεγάλες σαρδέλες, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ρίγανη, σκόρδο
ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ψάρια από τυχόν λέπια, κόβετε το κεφάλι, αφαιρείται
τα εντόσθια και ταυτόχρονα κρατώντας τα μαλακά στο χέρι σας βγάζετε το κόκαλο
τους, φιλετάροντας τα. Ξεπλένετε, στραγγίζετε και αλατίζετε. Τα αραδιάζετε
ανοιχτά σ’ ένα ταψάκι περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, το λάδι και πασπαλίζετε
με το σκόρδο, την ρίγανη και το πιπέρι. Ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν κι
από τις δυο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου