Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Γλυκές κρέπες με ανθότυρο και μέλι

Αποχαιρετούμε τον Οκτώβριο με μια κρέπα γλυκιά. Μπορείτε όμως ακόμα να χρησιμοποιήσετε και άλλα υλικά, όπως σάλτσα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, ζάχαρη άχνη ή και φρούτα. Αντίθετα μπορείτε να την φτιάξετε ως κρέπα αλμυρή, παραλείποντας τα γλυκά υλικά και προσθέτοντας τυριά, αλλαντικά, κρέας και λαχανικά. Οι επιλογές δικές σας και το αποτέλεσμα γευστικότατο!!!

Υλικά
300 γρ αλεύρι, 500 γρ φρέσκο γάλα, 1 αυγό, 1 κ γ ζάχαρη,  ελαιόλαδο, ανθότυρο, μέλι, κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό και  την ζάχαρη, να γίνουν ένας λείος μαλακός χυλός. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι, ρίχνετε μια κουταλιά από τον χυλό και  κουνώντας το τηγάνι τον απλώνετε μέχρι τις άκρες. Όταν ψηθεί από την μια μεριά, αναποδογυρίζετε και από την άλλη. Γυρίζει εύκολα αν βάλετε επάνω στην κρέπα ένα πιάτο και αναποδογυρίσετε το τηγάνι.  Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός. Γεμίζετε τις κρέπες με ανθότυρο, τις διπλώνετε, περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου