Η πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στους
χορτοφάγους και κατ’ επέκταση στην χορτοφαγία. Τιμώντας της και εμείς σήμερα
μαγειρεύουμε ένα «καλοκαιρινό» λαχανικό, που πλέον δεν θα υπάρχει φρέσκο παρά
μόνο σε κονσέρβα ή κατεψυγμένο.
1 κιλό μπάμιες, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι κομμένο
σε μισοφέγγαρα, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 πατάτα σε κομματάκια, 1 κούπα
ντομάτα τριμμένη, λίγη ζάχαρη, ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τριγωνικά το κεφαλάκι από τις μπάμιες. Τις πλένετε
καλά.
Τις απλώνετε σ ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με ξύδι και τις αφήνετε καμιά ώρα.
Τις απλώνετε σ ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με ξύδι και τις αφήνετε καμιά ώρα.
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και
το σκόρδο.
Προσθέτετε τις πατάτες και τις μπάμιες και συνεχίζετε για
λίγο το σοτάρισμα.
Βάζετε την ντομάτα με την ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να βράσουν.
Αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ζεστό νερό, χωρίς να ανακατεύετε τις μπάμιες
Βάζετε την ντομάτα με την ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να βράσουν.
Αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ζεστό νερό, χωρίς να ανακατεύετε τις μπάμιες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου