Τι γίνεται όμως αν ο καιρός δεν είναι καλός, δεν έχουμε
ψησταριά ή δεν θέλουμε να βάλουμε ολόκληρο το αρνί ή το κατσίκι. Την λύση θα
μας την δώσει ο φούρνος και μάλιστα με τα ίδια γευστικά αποτελέσματα
Υλικά
Αρνί ή κατσίκι ή και τα δυο, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού,
ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο (προαιρετικά σε σκόνη), ρίγανη, δεντρολίβανο ή
άλλο μυρωδικό, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα κρέατα, τα στεγνώνετε με χαρτί
κουζίνας και τα κόβετε σε μερίδες. Σε μια λεκάνη ρίχνετε το λάδι, το ξύσμα και
το χυμό πορτοκαλιού, την μουστάρδα, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, την ρίγανη, το
αλατοπίπερο, ανακατεύετε και περιχύνετε το κρέας να μαριναριστεί. Απλώνετε το
κρέας στην γάστρα με την μαρινάδα, σκεπάζετε με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο
και ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Αν χρειάζεται
προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Ανοίγετε το
καπάκι ή βγάζετε το αλουμινόχαρτο λίγο πριν το τέλος και αφήνετε να ξεροψηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου