Παραδοσιακό ανοιξιάτικο φαγητό
Υλικά
1 κιλό κρέας (αρνί, χοιρινό, μοσχάρι) σε κομμάτια, ½ κιλό αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κ γ πελτέ, 2-3 πατάτες σε κομμάτια, 1-2 καρώτα σε ροδέλες, σκόρδο ψιλοκομμένο, άνηθο ή μάραθο κομμένο, 1 κούπα ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
1 κιλό κρέας (αρνί, χοιρινό, μοσχάρι) σε κομμάτια, ½ κιλό αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κ γ πελτέ, 2-3 πατάτες σε κομμάτια, 1-2 καρώτα σε ροδέλες, σκόρδο ψιλοκομμένο, άνηθο ή μάραθο κομμένο, 1 κούπα ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε
το κρέας και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τον αρακά, τις
πατάτες, τα καρώτα και γιαχνίζετε για λίγο. Βάζετε την ντομάτα, τον πελτέ, την
ζάχαρη, τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και αφήνετε να
σιγοβράσουν. Για οικονομία χρόνου μπορείτε να βράσετε το φαγητό σε χύτρα
ταχύτητος.
Σημείωση: Μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου
κρέας ή να βάλετε κρέας ψημένο που σας έχει περισσέψει, οπότε το προσθέτετε στο
τέλος του μαγειρέματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου