Υλικά
½ κιλό μικρά ξερά φασόλια, 1 κρεμμύδι και 1 πράσο
ψιλοκομμένα, 2 καρώτα σε ροδέλες, 1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο, αλάτι, 1 κ σ
ταχίνι, λεμόνι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά): Κόκκινες-πράσινες πιπεριές
και πίκλες
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό. Το πρωί τα
ξεπλένετε καλά και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό, μέχρι να τα σκεπάζει. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρώτα,
το σέλινο και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Για οικονομία
χρόνου μπορείτε να τα βράσετε σε χύτρα ταχύτητος. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος
μαγειρέματος αλατίζετε, διαλύετε το
ταχίνι στο λεμόνι, το ρίχνετε στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρουν μια
βράση. Σερβίρετε προσθέτοντας στο πιάτο πιπεριές και πίκλες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου