Υλικά
1 συκωταριά (αρνιού ή κατσικιού), ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 τρυφερό
μαρούλι χονδροκομμένο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
άνηθο, μάραθο και δυόσμο ψιλοκομμένα, 1 κούπα ρύζι, αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο: 2 αυγά, 1 κούπα χυμό λεμονιού,1 κγ κόρν
φλάουερ
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Πλένετε καλά την συκωταριά και την ζεματάτε για 10΄σε
αλατισμένο νερό. Ξαναπλένετε, την καθαρίζετε και την ψιλοκόβετε, με ψαλίδι είναι
πιο εύκολο. Σοτάρετε στο λάδι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτετε
την συκωταριά και γιαχνίζετε για λίγο. Προσθέτετε το μαρούλι, το ρύζι, τον
άνηθο, τον μάραθο, λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Προσθέτετε τον δυόσμο.
Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάτε σε σφικτή
μαρέγκα τ’ ασπράδια και προσθέτετε σιγά-σιγά το λεμόνι. Ενώ συνεχίζετε το κτύπημα ρίχνετε τους κρόκους και το κορν
φλάουρ. Προσθέτετε αργά λίγο ζουμάκι από το φαγητό να πάρει την θερμοκρασία του
φαγητού. Περιχύνετε την μαγειρίτσα και ανακατεύετε να πάει παντού το αυγολέμονο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου