400 γρ κιμά μοσχαρίσιο, 1 κρεμμύδι και 1 πράσο τριμμένα, ½
κούπα ελαιόλαδο, άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένα, 1 κούπα ρύζι, 1 αυγό, χυμό ενός
λεμονιού, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το πράσο,
τον άνηθο, τον μάραθο, το ρύζι, αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά το μίγμα, πλάθετε γιουβαρλάκια και τα αλευρώνετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό,
το λάδι και αλάτι. Αφήνετε να κοχλάσει, χαμηλώνετε την θερμοκρασία και βάζετε
ένα-ένα τα γιουβαρλάκια. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20- 30 λεπτά, χωρίς να
ανακατεύετε με κουτάλι, απλώς ανακινείτε την κατσαρόλα πέρα δώθε. Αν χρειάζεται
προσθέτετε και άλλο νερό (ζεστό). Χτυπάτε σ’ ένα μπολ το αυγό, προσθέτετε τον
χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας. Βγάζετε το φαγητό από την
φωτιά, ρίχνετε το αυγολέμονο και ανακινείτε να πάει παντού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου