Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ταραμοσαλάτα

 Η πλέον χαρακτηριστική σαλάτα της Σαρακοστής
Υλικά
½ κούπα ταραμάς λευκός ή κόκκινος, 1 κούπα ελαιόλαδο, χυμό ενός λεμονιού, 3-4 μέτριες πατάτες βρασμένες και περασμένες από την μηχανή του πουρέ, 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο, ελιές για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τον ταραμά με το χυμό λεμονιού για να σπάσουν τ’ αυγουλάκια. Ρίχνετε εναλλάξ και χτυπάτε τον πουρέ πατάτας και το λάδι σιγά-σιγά. Βγάζετε σε σαλατιέρα, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο και τον μάραθο, ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε με ελιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου