Υλικά
½ κιλό μανιτάρια , ½ κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα κρεμμύδι
τριμμένο, ½ κούπα ντομάτα τριμμένη με 1 κ σ πελτέ, ½ κιλό πένες, 1 κούπα βούτυρο, 1 κούπα
κεφαλοτύρι τριμμένο, 2 κ σ φρυγανιά τριμμένη
Για την μπεσαμέλ: 1 λίτρο γάλα, 5-6 κ σ αλεύρι, 1 αυγό,
μοσχοκάρυδο, 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη.
Εκτέλεση
Σκουπίζετε με βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και τα κόβετε
στο μούλτι, σαν κιμά. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι,
προσθέτετε τα κομμένα μανιτάρια και σοτάρετε 5-6 λεπτά. Ρίχνετε την ντομάτα με
τον πελτέ, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα
υγρά. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε καλά, τα
ανακατεύετε με το μισό βούτυρο και το κεφαλοτύρι. Βουτυρώνετε ένα ταψί και το
πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Στρώνετε τις πένες στο ταψί, περιχύνετε με
μια κούπα από το γάλα και στρώνετε τον
κιμά. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι. Ρίχνετε
λίγο- λίγο το γάλα χλιαρό, ενώ ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα.
Μόλις δέσει η μπεσαμέλ, την κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε το αυγό
χτυπημένο, την γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και απλώνετε στο ταψί να πάει παντού.
Ψήνετε το παστίτσιο σε μέτριο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου