Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ρεβιθοσαλάτα

Τιμώντας την Ημέρα Οσπρίων

Υλικά
1 κούπα ρεβίθια βρασμένα ή κονσέρβας, 1 αγγουράκι, 1 κρεμμύδι, 1 πιπεριά πράσινη, 1 ντομάτα, 2 κ σ κάπαρη, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 κ σ μπαλσαμικό ξύδι, 1 κ γ μέλι
Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε ροδέλες, την ντομάτα σε φετούλες και την πιπεριά σε καρεδάκια. Βάζετε τα ρεβίθια σε σαλατιέρα, προσθέτετε τα λαχανικά και την κάπαρη. Χτυπάτε  σ’ ένα  βαζάκι το μέλι, το λάδι και το ξύδι και περιχύνετε την σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Σημείωση
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά ή μυρωδικά της αρεσκείας σας όπως μανιτάρια, μαϊντανό, άνηθο, αλλά και κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου