Η πλέον χαρακτηριστική
σαλάτα της σαρακοστής
σε δύο παραλλαγές.
Ταραμοσαλάτα με ψωμί
Υλικά: 200 γρ ταραμάς (κατά προτίμηση λευκός), 300 γρ
ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα, ½ κούπα ελαιόλαδο, χυμό ενός λεμονιού,
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα, μαϊντανός ψιλοκομμένος.
Εκτέλεση: Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε με
το χέρι. Το βάζετε στο μούλτι, προσθέτετε το λάδι, το χυμό λεμονιού, τον ταραμά
και πολτοποιείτε να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε προσθέτοντας τα κρεμμυδάκια και
τον μαϊντανό.
Ταραμοσαλάτα με
πατάτες
Υλικά: ½ κούπα ταραμάς λευκός ή κόκκινος, 1 κούπα ελαιόλαδο, χυμό ενός λεμονιού, 3-4 μέτριες πατάτες βρασμένες και περασμένες από την μηχανή του πουρέ, 2 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο, ελιές για το σερβίρισμα.
Υλικά: ½ κούπα ταραμάς λευκός ή κόκκινος, 1 κούπα ελαιόλαδο, χυμό ενός λεμονιού, 3-4 μέτριες πατάτες βρασμένες και περασμένες από την μηχανή του πουρέ, 2 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο, ελιές για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση: Χτυπάτε στο γουδί τον ταραμά με το χυμό λεμονιού
για να σπάσουν τ’ αυγουλάκια. Ρίχνετε εναλλάξ και χτυπάτε τον πουρέ πατάτας και
το λάδι. Προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολ διακοσμώντας
με τις ελιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου