Παραλλάσσοντας το εθνικό μας πιάτο για την ημέρα του
Ευαγγελισμού, σε μια συνταγή γρήγορη και εύκολη, nχωρίς να χάνει σε γεύση και νοστιμιά.
Υλικά
500 γρ μπακαλιάρος (ξαρμυρισμένος), 2 κούπες περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο
του, σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι, ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβετε το μπακαλιάρο σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε τα
κόκαλα και αν θέλετε και την πέτσα. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, ρίχνετε το
πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο νερό να γίνει ένας πηχτός χυλός (κουρκούτι). Βουτάτε τα
κομματάκια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, να πάρουν ένα
χρυσόξανθο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου