Παραλλάσσουμε λίγο το κλασσικό που σαν σήμερα το 1889 πρωτοεμφανίζεται σε αμερικάνικο έντυπο
περιγράφοντας το, .δίνοντας περισσότερη γεύση και νοστιμιά με προϊόντα ελληνικά
Υλικά
200 γρ κιμά ανάμικτο (χοιρινό, μοσχαρίσιο), 1κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 1 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 αυγό, 1 κ σ ελαιόλαδο, ρίγανη, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 4 στρογγυλά ψωμάκια, 2 ντομάτες σε ροδέλες, 1 αγγούρι σε ροδέλες, 2 λεπτά κομμάτια φέτα, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, φύλλα μαρουλιού ή ρόκας
Εκτέλεση
200 γρ κιμά ανάμικτο (χοιρινό, μοσχαρίσιο), 1κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 1 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 αυγό, 1 κ σ ελαιόλαδο, ρίγανη, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 4 στρογγυλά ψωμάκια, 2 ντομάτες σε ροδέλες, 1 αγγούρι σε ροδέλες, 2 λεπτά κομμάτια φέτα, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, φύλλα μαρουλιού ή ρόκας
Εκτέλεση
Βάζετε σ’ ένα μπολ τους δυο κιμάδες, προσθέτετε το αυγό, το
ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη, το δυόσμο,
αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε και πλάθετε 4 στρογγυλά επίπεδα μπιφτέκια. Ψήνετε στο
γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Κόβετε τα ψωμάκια στην μέση, στρώνετε στην
βάση τα φύλλα του μαρουλιού ή της ρόκας, βάζετε το μπιφτέκι, την φέτα, την
ντομάτα και το κρεμμύδι. Σκεπάζετε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου