Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα


Υλικά
½ κιλό μακαρόνια, 200 γρ μπέικον ή προσούτο,  1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη, 2 αυγά χτυπημένα, 2 κ σ βούτυρο φρέσκο, 2 κ σ ελαιόλαδο, 1 κούπα κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τ’ αυγά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το  αλατοπίπερο. Καίτε το βούτυρο και το λάδι σ’ ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα το μπέικον. Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνεται και όπως είναι ζεστά τα περιχύνετε με τ’ αυγά, ανακατεύετε και ρίχνετε το μπέικον με το λάδι και το βούτυρο. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου