Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μουστοκούλουρα

Μοσχομυριστά κουλουράκια της εποχής

Υλικά
1 ποτήρι μούστο, 1 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο + σπορέλαιο), 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κανέλα και γαρίφαλο σε σκόνη, 1 σφηνάκι κονιάκ, αλεύρι όσο πάρουν.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε το μούστο, το λάδι, την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Προσθέτετε τα μυρωδικά και το κονιάκ. Κοσκινίζετε στο αλεύρι το μπέκιν πάουντερ  και το προσθέτετε στο μίγμα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνετε για ½ ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθετε κουλουράκια και ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Σημείωση
- Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη σταφίδες και όταν πλάσετε τα κουλουράκια να τα πασπαλίσετε με σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου