Θαλασσινή, γευστική λιχουδιά της εποχής
Υλικά
Φέτες ψωμιού κατά προτίμηση ολικής άλεσης, γαρίδες,
ελαιόλαδο, σκόρδο σε σκόνη, ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες (προαιρετικά),
σταφύλια (σουλτανίνα, ροζακί ), αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τις γαρίδες και τις στραγγίζετε. Τις βράζετε για
μερικά λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), τις στραγγίζετε και τις καθαρίζετε από τα
κελύφη και το εντεράκι. Βάζετε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψάκι πασπαλίζετε με
ελαιόλαδο και σκόρδο και τις ψήνετε 2-3 λεπτά στο φούρνο ή στο γκριλ. Βγάζετε
σε πιατέλα το ψωμί, μοιράζετε επάνω τις γαρίδες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε
και εάν θέλετε περιχύστε με λαδολέμονο.
Συμπληρώστε με το σταφύλι και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου