Γρήγορο και εύκολο γλυκό που
μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό,
ή να φαγωθεί σαν επιδόρπιο.
Υλικά
½ κιλό φράουλες, ½ κιλό ζάχαρη, χυμός ½ λεμονιού
Εκτέλεση
Βγάζετε το κοτσανάκι και τα φύλλα από τις φράουλες. Τις
πλένετε, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με το λεμόνι. Ανάλογα του μεγέθους
τους τις κόβετε στα 2 ή στα 4. Σε μια κατσαρόλα βάζετε την ζάχαρη, ρίχνετε νερό
ίσα να την σκεπάζει και βράζετε να γίνει ένα πυκνό σιρόπι. Προσθέτετε τις
φράουλες και τις αφήνετε να βράσουν με το σιρόπι και να δέσουν. Όταν κρυώσουν
βάζετε το γλυκό σε βαζάκια και το φυλάτε στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου