Το τραπέζι της παράδοσης για τις γιορτινές μέρες επιτάσσει
χοιρινό. Αμέτρητα πιάτα υπάρχουν στην ελληνική κουζίνα με το φρέσκο χοιρινό
κρέας, ένα όμως παραμένει πραγματικά παραδοσιακά χειμωνιάτικο, το πρασοσέλινο.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα, λαιμός) κομμένο σε
μερίδες, ½ κιλό σέλινο, ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες, 1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο, ½ κούπα λάδι, 1 κ σ αλεύρι, 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο,
2 αυγά, χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Σοτάρετε στο λάδι το κρέας και το αλεύρι. Προσθέτετε το
κρεμμύδι και τα πράσα Αφήνετε να τσιγαριστούν για λίγο και ρίχνετε ζεστό νερό,
όσο να σκεπαστούν. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνετε το σέλινο
κομμένο, το μάραθο ή τον άνηθο και
αλατοπιπερώνετε. Όταν βράσουν κρέας και σέλινο, χτυπάτε τ’ αυγά σ’ ένα βαθύ
πιάτο και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά
και ρίχνετε το αυγολέμονο ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου