Παραδοσιακό πιάτο από την Σαντορίνη,
που αξίζει να δοκιμάσουμε να το φτιάξουμε
γιατί πιστεύω ότι θα μας κερδίσει
με την νοστιμιά και την γεύση του.
Υλικά
½ κιλό ώριμες ντομάτες, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα
σκόρδο λιωμένη, 1 αυγό, δυόσμος ψιλοκομμένος, 1 κ γ ζάχαρη, αλεύρι που
φουσκώνει μόνο του, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Πλένετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε μικρά
κομματάκια και τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Σ’ ένα
μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες, την ζάχαρη, το κρεμμύδι, το αυγό, τον δυόσμο, το
σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε αλεύρι, όσο να γίνει μια ζύμη αφράτη.
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνετε λάδι και το αφήνετε να κάψει
καλά. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε
από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στραγγίζετε σε απορροφητικό
χαρτί και σερβίρετε.
Tip1: Το μυστικό για να γίνει τραγανός
ο ντοματοκεφτές είναι το καλό στύψιμο της ντομάτας, για να μην έχει υγρά.
Tip 2: Ταιριάζει πάρα πολύ με φέτα,
που μπορούμε να την βάλουμε και μέσα στο μίγμα ή να την σερβίρουμε στο πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου