Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σταφυλόγλυκο

Για να απολαμβάνετε όλο το χρόνο
την γλύκα του σταφυλιού,
κάντε το, εύκολα και γρήγορα,
γλυκό του κουταλιού

Υλικά
1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα, 1/2 κιλό ζάχαρη, 250 γρ νερό, χυμό ½ λεμονιού, 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα σταφύλια να μείνουν μόνο οι ρώγες. Τις πλένετε και τις στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το σταφύλι, την ζάχαρη, προσθέτετε το νερό και βράζετε για 15-20 λεπτά. Προσθέτετε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το σιρόπι έχει δέσει εάν ρίξετε σε ένα πιατάκι ένα κουταλάκι και αυτό μένει σταθερό (πηγμένο) και δεν απλώνει. Αφήνετε να κρυώσει το γλυκό, βγάζετε την αρμπαρόριζα και το βάζετε σε βάζα αποστειρωμένα. Διατηρείται για 5-6 μήνες σε μέρος δροσερό και σκοτεινό, ή στο ψυγείο για μεγαλύτερο διάστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου