Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Καρπούζι μαρμελάδα

Όλα τα σφάζω και όλα τα
μαχαιρώνω, για να φτιάξω
μια  μαρμελάδα με βούλα,
τόσο γλυκιά και νόστιμη,
που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά
1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο (χωρίς φλούδι, ίνες, κουκούτσια), 3 κούπες ζάχαρη, 1 μήλο ψιλοκομμένο, χυμό ½ λεμονιού, 1 βανίλια
Εκτέλεση
Κόβετε το καρπούζι σε μικρά κομματάκια σε μπολ και προσθέτετε την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την άλλη μέρα το βάζετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε το μήλο και την βανίλια και βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας όταν χρειάζεται με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει. Αφήνετε λίγο να κρυώσει, βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρείτε την μαρμελάδα στο ψυγείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου