Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Φραουλόγλυκο

Γρήγορο και εύκολο γλυκό
που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό,
ή να αποτελέσει ένα γευστικό επιδόρπιο.

Υλικά
½ κιλό φράουλες, ½ κιλό ζάχαρη, χυμός ½ λεμονιού
Εκτέλεση
Βγάζετε το κοτσανάκι και τα φύλλα από τις φράουλες. Τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με το λεμόνι. Ανάλογα του μεγέθους τους τις κόβετε στα 2 ή στα 4. Σε μια κατσαρόλα βάζετε την ζάχαρη, ρίχνετε νερό ίσα να την σκεπάζει και βράζετε να γίνει ένα πυκνό σιρόπι. Προσθέτετε τις φράουλες και τις αφήνετε να βράσουν με το σιρόπι και να δέσουν. Όταν κρυώσουν βάζετε το γλυκό σε βαζάκια και το συντηρείτε στο ψυγείο, καθώς δεν περιέχει συντηρητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου