Γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή, με
μόνο 310 θερμίδες ανά μερίδα, αλλά με μεγάλη θρεπτική αξία, που μας προσφέρουν
εκτός από τα ψάρια ω3 λιπαρά οξέα, το ελαιόλαδο που είναι πλούσια πηγή
μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, οι ντομάτες λυκοπένιο, τα κρεμμύδια φλαβονοειδή,
τα σκόρδα αλισίνη και τέλος ο μαϊντανός βιταμίνη C και Κ.
Υλικά
1 κιλό γαύρος, 1
κούπα ελαιόλαδο, 2 πράσα και 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη με 2 κ σ
πελτέ και 1 κγ ζάχαρη, αλάτι, πάπρικα.
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε, αλατίζετε
και στραγγίζετε τον γαύρο. Σοτάρετε στο λάδι τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα
σκόρδα. Προσθέτετε την ντομάτα με τον πελτέ και την ζάχαρη. Ανακατεύετε και
αφήνετε να πάρουν μια βράση. Απλώνετε την σάλτσα σε ένα ταψί, αραδιάζετε από
πάνω τα ψάρια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και την πάπρικα. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε. Αν χρειάζεται
προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου