Πέστο Genovese η αυθεντική ονομασία
της σάλτσας. Το πέστο στα ιταλικά προέρχεται από το pestare και σημαίνει συνθλίβω, αλλά και
ξύλινο γουδοχέρι, στην αρχική παρασκευή της οποίας συνέβαλε. Η σάλτσα αυτή
ταιριάζει πολύ με ζυμαρικά, αλλά τρώγεται και σαν άλειμμα ή ντιπ σε
καναπεδάκια, ψωμί, παξιμάδια.
Υλικά
½ κούπα κουκουνάρια ή
καρύδια, 1 σκελίδα σκόρδο, 50 γρ. φύλλα βασιλικού, ½ κούπα ελαιόλαδο, 50 γρ
παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μούλτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορείτε
να φτιάξετε και μεγαλύτερη ποσότητα και να την συντηρήσετε στο ψυγείο σε
βαζάκι, καλύπτοντας την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου