Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ρυζοσαλάτα θαλασσινών με λαχανικά

Υλικά
8-10 γαρίδες, 3-4 καλαμαράκια, 1-2 πλοκάμια χταποδιού, 1 κούπα ρύζι, 1 κούπα αρακά, 2 καρώτα, 4-5 μανιτάρια, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, μπουκετάκια μπρόκολου ή κουνουπιδιού, 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα: Ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, ξύδι (Οι ποσότητες κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε τα θαλασσινά. Για οικονομία χρόνου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσερβοποιημένα, κατά προτίμηση σε νερό ή φυσικό χυμό. Κόβετε τα καρώτα, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε κομματάκια και τα βράζετε με το ρύζι. Στραγγίζετε, αλατοπιπερώνετε και τα σερβίρετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα θαλασσινά, αφού κόψετε σε κομμάτια τα καλαμάρια και το χταπόδι. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό και τα ανακατεύετε στην σαλάτα. Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε γυάλινο βαζάκι και περιχύνετε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου