1 κιλό βλίτα, 2-3 κολοκυθάκια, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού,
σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα βλίτα από τα χονδρά κοτσάνια, τα κίτρινα φύλλα
και τα πλένετε καλά. Κόβετε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα πλένετε.
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάλτε νερό και αλάτι κι όταν κοχλάσει προσθέτετε τα βλίτα και τα κολοκυθάκια ολόκληρα. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα βάζετε γύρω-γύρω στα βλίτα. Αλατίζετε και πασπαλίζετε με το σκόρδο. Χτυπάτε το λάδι με τον χυμό λεμονιού και περιχύνετε τα βλίτα και τα κολοκυθάκια
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάλτε νερό και αλάτι κι όταν κοχλάσει προσθέτετε τα βλίτα και τα κολοκυθάκια ολόκληρα. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα βάζετε γύρω-γύρω στα βλίτα. Αλατίζετε και πασπαλίζετε με το σκόρδο. Χτυπάτε το λάδι με τον χυμό λεμονιού και περιχύνετε τα βλίτα και τα κολοκυθάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου