Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σπανακομπούρεκο

Αντί της κλασσικής σπανακόπιτας, προτείνουμε μικρά ρολλάκια, που εκτός του ότι αποτελούν ένα υγιεινό γεύμα, μπορούν να σερβιριστούν σε ένα μπουφέ, να τα πάρετε στο γραφείο, να τα δώσετε στα παιδιά για δεκατιανό στο σπίτι ή στο σχολείο, ή ακόμα να προσφερθούν σε μια συγκέντρωση στο σπίτι.
Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας, 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο ή άλλα χόρτα (ζοχοί, άγρια ραδίκια, καυκαλίθρες), 2 πράσα και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, ½  κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα μάραθο και άνηθο ψιλοκομμένα, 1 κούπα φέτα τριμμένη ή άλλο τυρί, ανθότυρο, κεφαλοτύρι, (προαιρετικά), 2 κσ σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μαραίνεται στο λάδι, τα κρεμμύδια και τα πράσα, προσθέτετε το σπανάκι και γιαχνίζεται για λίγο. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και ρίχνετε τον άνηθο, το μάραθο, το τυρί, και το σιμιγδάλι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε 2 φύλλα κρούστας με λάδι, τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Στην μια άκρη απλώνετε λίγο από το μίγμα των χόρτων, διπλώνετε τις δυο άκρες να μην χύνεται, τυλίγετε σε ρολάκι και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Αλείφετε τα ρολάκια με λάδι, χαράσσετε την επιφάνεια τους σε κομμάτια και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου