Γεννήθηκε το 1878 στην Σίφνο, αλλά μεγάλωσε
στην Αθήνα. Σπούδασε μαγειρική στην Βιέννη. Ερχόμενος στην Ελλάδα εργάστηκε στο
εστιατόριο που διατηρούσαν οι δικοί του, αλλά
και σε διάφορες πρεσβείες. Έγινε γνωστός από το 1910 όταν άρχισε να
εκδίδει το πρωτόλειο περιοδικό μαγειρικής «Οδηγός μαγειρικής». Δούλεψε ως σεφ
σε μεγάλα εστιατόρια της Αμερικής, ενώ παράλληλα έκανε ανώτερες σπουδές. Γυρνώντας το 1932 στην Ελλάδα ίδρυσε σχολή
μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Χαρακτηριστική η επίδραση των συνταγών του
στην ελληνική μαγειρική, καθώς πολλά βιβλία μαγειρικής τα ονομάζουμε
«τσελεμεντέδες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου