Ένα πατροπαράδοτο πιάτο με πολύ εύκολη παρασκευή, που
αποτελεί ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα
Υλικά
1 κιλό σπανάκι, 5-6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 κούπες φέτα
θρυμματισμένη, 2 φύλλα σφολιάτας, άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένο, 1 κούπα λάδι, 1
αυγό, αλάτι πιπέρι, λίγο γάλα.
Εκτέλεση
Αλατίζετε το σπανάκι και το στύβετε. Το βάζετε σ’ ένα μπολ ,
προσθέτετε το λάδι, το αυγό, το τυρί, τον άνηθο, το μάραθο, τα κρεμμυδάκια.
Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα υλικά. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε το ένα
φύλλο σφολιάτας. Αδειάζετε την γέμιση, σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και αλείφετε
με το γάλα. Χαράζετε την σπανακόπιτα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για
μισή ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου