Λόγω των φετινών συνθηκών για το ψητό αρνάκι,
την λύση θα μας την δώσει ο φούρνος και μάλιστα
με τα ίδια γευστικά αποτελέσματα
Υλικά
Αρνί ή κατσίκι ή και τα δυο, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού,
ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο (προαιρετικά σε σκόνη), ρίγανη, δεντρολίβανο ή
άλλο μυρωδικό, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα κρέατα, τα στεγνώνετε με χαρτί
κουζίνας. Σε μια λεκάνη ρίχνετε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, την
μουστάρδα, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, την ρίγανη, το αλατοπίπερο, ανακατεύετε
και περιχύνετε το κρέας να μαριναριστεί. Απλώνετε το κρέας στην γάστρα με την
μαρινάδα, σκεπάζετε με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο. Ανοίγετε το καπάκι ή βγάζετε το
αλουμινόχαρτο λίγο πριν το τέλος και αφήνετε να ξεροψηθεί. Πριν σερβίρετε, αφήσετε
για ½ ώρα να «ξεκουραστεί», για γευστικότερο αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου