Στις 9 Δεκεμβρίου του 1648 ο Γάλλος Δούκας Plessis Pralin
καλεί τους φίλος του στην γαλλική πόλη Μπορντό, όπου τους παρουσιάζει μια
λιχουδιά που είχε φτιάξει ο μάγειρός του.
Είχε καταφέρει να επικαλύψει αμύγδαλα
με καραμελωμένη ζάχαρη. Το γλυκό πήρε το όνομα του δούκα και ονομάστηκε πραλίνα.
Αργότερα η πραλίνα άλλαξε μορφή, καθώς προστέθηκαν και άλλες εκδοχές, με άλλους
ξηρούς καρπούς, όπως η πραλίνα φουντουκιού, αλλά και αλεσμένη σαν πάστα για
γέμιση σε διάφορα γλυκά ή σοκολατάκια.
Καραμελωμένα αμύγδαλα
(Πραλίνα)
Υλικά
100 γρ αμύγδαλα χωρίς τα φλούδια τους, 50 γρ ζάχαρη,
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Βάζουμε λίγη – λίγη την ζάχαρη, σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι
και σε σιγανή φωτιά την αφήνουμε να καραμελώσει. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα
και ανακατεύοντας συνεχώς αφήνουμε να καραμελώσουν κι αυτά. Τα απλώνουμε στην
λαδόκολλα σε λεπτή στρώση, να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου