Γλυκιά γευστική πρόταση για τη
γιορτή του Δεκαπενταύγουστου
Υλικά
250 γρ βούτυρο, 1 κούπα ζάχαρη, 3 αυγά, 1 κούπα καρύδια
ψιλοκομμένα, κανέλα τριμμένη, ½ κούπα γάλα, 2 ½ κούπες αλεύρι, 1 κ γ μπέκιν
πάουντερ,
Για το σιρόπι: 2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα νερό, 1 κούπα
καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτετε τ’
αυγά, μετά από λίγο ρίχνετε την κανέλα, το γάλα, το αλεύρι με το μπέκιν
πάουντερ. Προσθέτετε στο μίγμα τα καρύδια και ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί με
λίγο βούτυρο, το αλευρώνετε ελαφρά και βάζετε το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε
την καρυδόπιτα σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά. Βράζετε την ζάχαρη και το νερό
σε σιρόπι. Όταν η καρυδόπιτα κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια μέσα στο ταψί,
πασπαλίζετε με τα καρύδια και ραντίζετε με το σιρόπι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου