Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Γαρδουμπάκια

Το κοκορέτσι, η πικάντικη ελληνική λιχουδιά, μοιράζεται την πρώτη θέση με τον οβελία στο πασχαλιάτικο τραπέζι. Παραλλαγές του κοκορετσιού, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τα γαρδουμπάκια, τους τσιγεροσαλμάδες, τις κυπριακές σεφταλιές, τα φρυγαδέλια, με την ειδοποιό διαφορά ότι δεν θέλουν σούβλισμα, απλά τα ψήνουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο και έτσι αυτόματα η παρασκευή τους απλοποιείται.

Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια, 500 γρ εντεράκια, 4-5 γλυκάδια, 1 κούπα χυμό λεμονιού, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα εντεράκια μέσα-έξω και τα βάζετε σε μια λεκάνη για μισή ώρα με το ξύδι. Κόβετε σε λωρίδες την συκωταριά και τα γλυκάδια. Παίρνετε μια λωρίδα πνευμόνι, μια λωρίδα συκώτι και μια λωρίδα γλυκάδια, τα στερεώνετε και τα τυλίγετε με εντεράκι. Βράζετε τα γαρδουμπάκια για 10΄ σε ζεστό νερό κι αλάτι. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε σε ταψί.  Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το λάδι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25-30΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου