Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Άσπρη φασολάδα με λεμόνι

Εν μέσω σαρακοστής και Παρασκευή,
τι πιο ταιριαστό να προτείνουμε
το εθνικό μας φαγητό.

Υλικά
300 γρ φασόλια, 1 κούπα κρεμμύδι χοντροκομμένο, 2 πράσα σε ροδέλες, 3-4 καρώτα σε ροδέλες, ½ ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο, 1 κούπα ελαιόλαδο (προαιρετικά), χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια για 12 ώρες στο νερό. Τα ξεπλένετε καλά, τα βάζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό, ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζετε για μισή ώρα. Προσθέτετε τα καρώτα, το κρεμμύδι, τα πράσα, το σέλινο, το λάδι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν. Για οικονομία χρόνου μαγειρέματος, μπορείτε να τα βράσετε όλα μαζί σε χύτρα ταχύτητος. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία της κουζίνας, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να χυλώσουν.
Προτάσεις σερβιρίσματος
- Φρυγανισμένο ψωμί, ελιές, πίκλες, σαρδελάκια, ταραμοσαλάτα ή λαχανοσαλάτα με σάλτσα ταχινιού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου